Autovakantie Spanje

Op vakantie gaan met de auto betekent vrijheid: je kunt zelf beslissen wanneer je vertrekt en welke route je neemt. Ook heb je, eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, de beschikking over eigen vervoer en ben je dus niet afhankelijk van anderen.

Een autovakantie naar Spanje: luieren en cultuur opsnuiven in één dag

Met de auto kom je op onbekende en verlaten plekken en kun je uitstappen waar je maar wilt. Spanje is een land dat zich bij uitstek leent voor een heerlijke autovakantie. Het land is ruim 12x groter dan Nederland, beschikt over goede autowegen en uitdagende bergweggetjes met mooie vergezichten. Vanuit Nederland is een autovakantie naar Spanje populair. Door tussentijds te overnachten in een Frans vakantiehuis, zorg je dat je reis relax en voorspoedig verloopt.

Met autovakantie naar Spanje verken je snel het binnenland

Met een autovakantie naar Spanje bereik je snel verschillende plekken in dit grote land. Zo rijd je in een kleine drie uur al van het bruisende Barcelona aan de oostkust naar de hoofdstad Madrid in het midden van het land. Omdat Spanje zoveel meer te bieden heeft dan enkel zon, zee en strand is het ontzettend fijn wanneer je op jouw vakantiebestemming beschikt over een auto. Zo kun je prima een zonvakantie aan de Costa boeken, terwijl je daarnaast ook op eigen gelegenheid het binnenland van Spanje verkent. Luieren en cultuur opsnuiven gaan met een autovakantie naar Spanje hand-in-hand.

Autovakantie naar Spanje: ontdek de verschillende gebieden

Door middel van een autovakantie naar Spanje ontdek je in korte tijd veel verschillende gebieden van dit mooie vakantieland. Rijd door de hoge Pyreneeën en volg daarna de weg richting de noordkust van Spanje; in deze regio is het in de zomer wat koeler dan de rest van Spanje, zodat je genoeg gelegenheid hebt voor culturele activiteiten en lange wandelingen kunt maken langs de Atlantische Oceaan. Rijd de volgende dag binnen vier uur naar het warmere Madrid in het binnenland en ontdek al het moois dat deze stad te bieden heeft. Luier vervolgens aan de Middellandse Zee en beleef het spetterende uitgaansleven in één van de badplaatsen.