Stedentrips Spanje

Spanje is ook voor een korte vakantie een perfecte bestemming! Niet alleen beschikt het over prachtige zandstranden en een goed klimaat, ook zijn de Spaanse steden voor cultuurliefhebbers een lust voor het oog! Verschillende organisaties bieden stedentrips naar Spanje aan, zoals Kras Reizen en TUI.

Bekende en originele stedentrips naar Spanje

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een ticket boeken bij onder andere Vliegwinkel en Travelbird en daarnaast een hotel te boeken. In zowel de bekende als minder bekende steden valt genoeg te beleven, zoals kunst, cultuur, gezelligheid, goede wijnen, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Boek dus voor een heerlijke korte vakantie één van de stedentrips naar Spanje!

Populaire stedentrips naar Spanje: Madrid en Barcelona

Madrid is zo’n stad die zich heel goed leent voor een gevarieerde stedentrip; het heeft prachtige gebouwen, een imposant voetbalstadion en veel leuke winkels. Ook heeft Madrid mooie pleinen waar je buiten op het terras van goed eten kunt genieten. Strijk neer op Plaza Mayor en bestel tapas of bezoek het Prado-museum en bekijk de werken van Velásquez en Goya. Wil je een stedentrip combineren met pootje baden en zonnen? Barcelona beschikt over prachtige gebouwen, musea en gezelligheid, terwijl je ook neer kunt strijken op een terras aan zee of kunt relaxen op het strand.

Cádiz en Toledo: originele stedentrips naar Spanje

Voor wie graag een minder toeristische stad bezoekt, is Cádiz een echte aanrader voor een stedentrip! Deze havenstad ligt in het zuidwesten van Spanje en is nog niet zo toeristisch, wat ook blijkt uit de weinige inwoners die Engels spreken. Hier beleef je nog het authentieke Spanje en vlakbij Cádiz vind je stranden waar je kunt luieren of uitwaaien. Toledo, een plaats net gelegen onder Madrid, is voor de geschiedenisliefhebber de ideale stedentrip. Met het oude Romeinse fort Alcázar in het centrum van de stad en een binnenstad die geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, is er genoeg moois te ontdekken!