Wat zijn de hoogtepunten van Spanje?

Dat Spanje een heerlijke vakantiebestemming is weten wij Nederlanders wel! Veel landgenoten bezoeken Spanje om te relaxen aan één van de zonnige Costa’s, maar ook het binnenland van Spanje en de bruisende Spaanse steden worden volop bezocht door toeristen. Ook de eilanden van Spanje bieden naast een uitstekend nachtleven en uitgestrekte zandstranden genoeg natuurschoon om van te genieten. Omdat dit veelzijdige land niet in een pagina te omvatten valt, vind je hieronder enkele van de vele hoogtepunten van dit mooie vakantieland!

De culinaire stad Bilbao

Bilbao is misschien niet de meest voor de hand liggende stad om te bezoeken wanneer je in Spanje bent. Het ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft in tegenstelling tot andere boeiende Spaanse steden in de zomer een koel klimaat. Bilbao is de bakermat van de heerlijke pinxtos (Spaanse vleesspiesjes) en wordt gezien als de culinaire stad van Spanje. De prijzen zijn in vergelijking met een stad als Barcelona aangenamer en er zijn minder toeristen. Hoogtepunt van Bilbao is het mooi ontworpen Guggenheimmuseum, waar prachtige eigentijdse beeldende kunst te bewonderen is. Dankzij het uitstekende metronetwerk kun je in korte tijd veel van Bilbao zien.

Geschiedenis, kunst en uitgaan

Voor geschiedenisliefhebbers heeft Spanje ook genoeg te bieden. Neem bijvoorbeeld het Alhambra; een schitterend middeleeuwse paleis wat toebehoorde tot Moorse heersers en is gelegen aan de zuidoostkant van de stad Granada. Je kunt hier, naast genieten van de prachtige locatie op de heuvel, islamitische kunst bewonderen en slenteren door de tuinen van het Alhambra. Ook het bekende Barcelona heeft met kunstenaar Gaudí zeer veel kunstschoon te bieden, met als hoogtepunt natuurlijk de Sagrada Familia. Geniet in een barretje aan de Ramblas van heerlijke tapas. Wil je graag doorfeesten tot in de kleine uurtjes? De Canarische eilanden bieden hiervoor genoeg mogelijkheden met het eiland Ibiza absoluut hoogtepunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *