Op roadtrip in Noord-West Spanje; waar moet ik naar toe?

Niets is fijner dan nadenken over de zomervakantieplannen. Des te eerder je bedenkt wat je gaat doen, des te meer vakantie voorpret je kunt beleven. Heerlijk wegdromen met de gedachten dat je met een kokosnoot op het strand ligt, de Himalaya beklimt of een rustgevende strandwandeling maakt. Verder kan het handig zijn om van te voren al wat dingen voor te bereiden en de “must sees” van je vakantiebestemming uit te zoeken. Omdat Spanje één van de populairste landen is om de vakantie door te brengen, vertellen we graag meer over de to do’s tijdens een roadtrip door Noord-West Spanje.

#1 Playa de las Catedrales in Galicië
Het mooiste strand van Spanje is zeker de moeite om te bezoeken tijdens je roadtrip door Spanje. Op dit strand in de provincie Lugo zijn grandioze kliffen met een lengte van 32 meter te bewonderen. Als het eb is, kun je een fantastische strandwandeling maken tussen deze spectaculaire bogen. Dit Spaanse strand wordt ook wel het strand van de heilige wateren genoemd omdat de rotsen, door invloed van de zee en de wind, lijken op een kathedraal.

#2 UNESCO Werelderfgoed Las Médulas
Las Médulas ligt bij de stad Ponferrada op zo’n 2 uur rijden vanaf Playa de las Catedrales. Ideaal om na elkaar te bezoeken tijdens je roadtrip door Spanje dus! Las Médulas is een fantastisch roodgekleurd landschap en tijdens het Romeinse Rijk bevond zich hier de belangrijkste goudmijn. Het landschap is gevormd door de ontginning van de mijn. Tijdens een bezoekje aan dit cultuurpark is een wandeling naar Mirador de Orellán zeker aan te raden voor liefhebbers van prachtige uitzichten en zonsondergangen.

#3 Las Bárdenas Reales in Navarra
We rijden van natuurpark naar natuurpark en komen aan in Las Bárdenas Reales in Navarra. Dit park ziet eruit als een woestijn en bestaat uit een ruw landschap geheel gevormd door de natuur. Het park is uitgeroepen door UNESCO tot biosfeerreservaat en er zijn ontzettend veel mooie routes om te bewandelen. Parkeer je auto dus op een veilig plekje, vul je rugzak met proviand en trek door een landschap vol ravijnen, hoge bergen en steile rotsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *