De voordelen van een vakantie naar Spanje

Juli en augustus zijn de drukste periodes voor internationale reizigers en vakantiegangers, dus als je ergens wilt gaan waar je niet te veel Engels hoort is de Costa Brava in deze tijd van het jaar de plek om te zijn. In veel opzichten is dit is niet de beste tijd om naar Spanje te komen, vooral als men kijkt naar de steden als Madrid en Sevilla waar het ondraaglijk warm kan zijn en zelfs de eigen inwoners ontsnappen naar de koelere kuststreken. Toch is het kiezen van Spanje als vakantieland in meer opzichten een zeer goede keuze. Veel mensen gaan met het vliegtuig, maar een goedkope autovakantie naar Spanje blijft ook populair. 

 

De voordelen van een bezoek aan Spanje in de zomer

We sommen een paar voordelen van een bezoek aan Spanje in de zomer op:

  • Het weer in Spanje is warm: Nederlanders willen een zonzeker gebied in de zomer!
  • Spanje verkeert in een crisis en dus is alles wat goedkoper geworden. Denk aan de vele appartement en hotels die leeg staan.
  • De Spaanse bevolking is zeer gastvrij: i.t.t. bijv. de Fransen zijn de Spanjaarden ontzettend verwelkomend als het gaat om toeristen
  • Spanje is hier en daar ‘neerlandisch’: vele Nederlanders hebben zich in Spanje gevestigd om er barretjes en restaurantje te openen. Je voelt je dus direct thuis.

 

Een alternatief voor toeristisch Spanje: het Noorden!

Even het toerisme of de Nederlandse contouren aan de kust vermijden? Als dit de enige tijd van het jaar is dat u kunt reizen, en u meer wilt zien dan alleen strand en zee dan is het zeker het overwegen waard een bezoek aan het noorden van Spanje te brengen. Boek dan een vliegvakantie in de zomer naar Spanje bijv. naar Bilbao en Santiago de Compostela zijn veel koeler dan de steden in het zuiden en zijn prachtige authentieke spaanse steden. Wil je daarentegen wel zon, strand en het hele jaar door mooi weer? Kijk dan naar de Balearen of de Canarische Eilanden. Een tip is bijvoorbeeld Garbi Ibiza & Spa, een prachtig hotel op Ibiza voorzien van alle gemakken. 

 

Spreek alvast een woordje Spaans

Door een beetje je Spaans te oefenen kun je je plezier in een vakantie sterk vergroten. De Spaanse taal is een fantastische taal en het is leuk om met lokale Spanjaarden te kunnen praten. Doe daarom vandaag nog een taalcursus Spaans of probeer een aantal privélessen te nemen bij een goede leraar in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *